Tuinadviesplan-ontwerp

tuinplan

 

Wel handige handen, maar geen groene vingers?

Wil  je van jouw tuin een Ferm Hofke/eetbare tuin maken, maar geen idee hoe te beginnen?

Nood aan expertise zonder dat je meteen een tuinarchitect wenst in te schakelen?

Bij ons kan je terecht voor laagdrempelig advies!

Afhankelijk van jou noden bieden wij het volgende aan:

tuinplan

De tuinbabbel

Op voorhand geef je door wat je voorkeuren of interesses zijn: ga je vol voor biodiversiteit, mik je eerder op een eetbare tuin of wil je gewoon zo weinig mogelijk werk, …?

Vervolgens komen wij op bezoek in jouw tuin en bespreken ter plekke wat de mogelijkheden zijn. Wat kan je doen van inrichting, welke planten kunnen gedijen in jou tuin en welke eerder niet,  wat zijn de absolute aanraders, hoe pak je het praktisch aan en op welke termijn moet je denken om van jouw tuin een ferm hofke te maken.

Het tuinadviesplan

Een ferm hofke staat er niet in één vingerknip. Om een goede start te maken naar een evenwichtig geheel, rekenen we op drie opstartjaren.

En het is in die drie jaren dat ons tuinadviesplan jou begeleid.

Op basis van de tuinbabbel en de voorkeuren die je aangaf, delen we je tuin op in een aantal  conceptzones die elk een eigen locatie en eigenheid hebben. Per zone leggen we uit wat de bedoeling is, hoe we die de komende drie jaar zien evolueren, welke planten (en eventueel materialen) we hiervoor aanraden, hoe je de planten aanplant en verzorgt én ook wat er de twee jaar na de initiële aanplant nog bij geplant kan worden. Want net zoals in de natuur krijgen we in de tuin te maken met uitval en veranderende omstandigheden.

Je krijgt een lijst met planten die we voorstellen, natuurlijk staat het je vrij om soorten en aantallen aan te passen naar eigen inzicht. Het overgrote deel van de planten hebben we zelf in aanbod, bij grotere (fruit)bomen verwijzen we eventueel naar gespecialiseerde kwekers.

We maken daar ook een richtinggevend plan van op, die je een zicht geeft op hoe dat er ruimtelijk wat uitziet: wat zijn de vaste structuren in je tuin, waar liggen de conceptzones, waar gebruik je bepaalde materialen, in welke oriëntatie liggen groentebedden of fruithagen, …

Mits een beetje tijd en handigheid kan je al onze voorstellen van aanleg en inrichting zelf uitvoeren. Zit er iets bij dat praktisch wat uitdagender is, dan proberen we daarvoor al vast wat mogelijke referenties te geven.

Kom je de volgende drie jaren een plant tegen in je tuin waarvan je niet juist meer weet wat het was, had je eetbaar hout staan en je weet niet of die opkomende zwam de juiste is? Stuur één of meer foto’s door en wij bezorgen jou asap het antwoord. Ook voor andere praktische of minder praktische vragen blijft onze expertise beschikbaar gedurende drie jaar.

En nog veel meer

Heb je graag specifiek advies op maat? Op zoek naar die éne onvindbare plant? Eerste hulp bij aquaponics? Graag meer dieren in je tuin? Omenten van slecht presterende fruitbomen? Opstarten met het kweken van eetbare paddenstoelen op hout? Een heus voedselbos aanleggen? Je kan het zo gek niet bedenken of we kunnen je helpen! (En als wij het niet kunnen, kennen we de geknipte persoon die dat wel kan). Slechts een adres: tfermhofke@gmail.com


Prijzen (excl. btw) en voorwaarden:

-Tuinbabbel : 50 euro, inclusief verplaatsingskosten

-Tuinadviesplan : 500 euro voor een gemiddelde ruime tuin, inclusief korting aan plantgoed. Kleine stadstuintjes of echt grote tuinen in overleg te bespreken.

-Paketten, diensten en speciallekes : prijzen op aanvraag, naargelang eigen wensen en draagkracht van je tuin. Laat ons weten wat je wenst en hoeveel plaats je hebt, wij doen een voorstel!

 

Prijzen en voorwaarden geldig voor de volgende gemeenten: max 10km van Boortmeerbeek of
Begijnendijk. Voor andere gemeenten rekenen we voor de verplaatsingen een bijkomende
kilometerprijs aan.

Voorwaarden plantgoedbonnen: bestellingen moeten voor 31 december geplaatst worden tenzij anders overeengekomen.

Levering plantgoed blote wortel in januari of februari, plantgoed in pot begin mei, tenzij expliciet anders overeengekomen.