Natuurlijke Zoetigheid: Yacon

Vandaag de yacon -knollen toch maar opgegraven uit de moestuin, want de komende vrieskou zou de broedbolletjes en de knollen wel eens kunnen beschadigen. Deze broedbolletjes(foto doos) worden vorstvrij bewaard. In het voorjaar zorgen deze dan voor nieuwe kleine yacon-plantjes en kunnen dan weer worden uitgeplant in de tuin ( na de ijsheiligen). De oogst (foto) is van één yacon-plant!

 

Yacon staat bekend om zijn natuurlijke suikers, genaamd fructooligosachariden (FOS), die zoet smaken maar weinig calorieën bevatten. Dit maakt het een perfect alternatief voor traditionele suikers, ideaal voor wie bewust met zijn gezondheid bezig is.

Maar Yacon is niet alleen lekker; het heeft ook een gunstig effect op de spijsvertering. De prebiotische vezels in Yacon bevorderen een gezonde darmflora en ondersteunen een evenwichtige spijsvertering.

Of je het nu rauw knabbelt, toevoegt aan salades of verwerkt in smoothies, Yacon voegt een verrukkelijke zoete toets toe aan je gerechten. Het is de perfecte keuze voor degenen die willen genieten van iets lekkers zonder schuldgevoel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.